PROFESORII LUI DUMNEZEU

VINDECAREA TREBUIE REPETATĂ?




1.           Întrebarea îşi răspunde singură de fapt.

Vindecarea nu poate fi repetată. Dacă pacientul este vindecat, ce mai rămâne atunci de vindecat în el? Iar, dacă vindecarea este certă, după cum am spus deja că e, ce mai e de repetat? Pentru profesorul lui Dumnezeu, a rămâne preocupat de rezultatul vindecării înseamnă a limita vindecarea. Iar acum, chiar mintea profesorului lui Dumnezeu are nevoie să se vindece. Şi tocmai asta trebuie să faciliteze el. El e acum pacientul, şi trebuie să se considere aşa. A făcut o greşeală şi trebuie să fie dispus să îşi schimbe mentalitatea în privinţa ei. I-a lipsit încrederea ce face posibilă dăruirea adevărată şi nu a primit, prin urmare, foloasele propriului său dar.


2.           De câte ori a încercat să fie un canal de vindecare, profesorul lui Dumnezeu a reuşit.

Dacă e tentat să se îndoiască de acest lucru, să nu îşi repete efortul precedent. Acesta a fost deja maxim, pentru că Spiritul Sfânt l-a acceptat aşa şi tot aşa l-a folosit. Acum, profesorul lui Dumnezeu are de urmat o singură direcţie, trebuie să îşi folosească raţiunea să îşi spună că şi-a dat problema Celui Ce nu poate da greş, şi trebuie să recunoască că propria lui incertitudine nu e iubire, ci frică, şi ură deci. Poziţia lui a devenit astfel inconsistentă, căci îi oferă ură cui i-a oferit iubire. Aşa ceva e imposibil. Odată ce a oferit iubire, se poate primi numai iubire.


3.           Iată în ce trebuie să se încreadă profesorul lui Dumnezeu.

Iată ce se înţelege de fapt prin afirmaţia că singura răspundere a făcătorului de miracole e să accepte Ispăşirea pentru el. Profesorul lui Dumnezeu e un făcător de miracole pentru că dă darurile pe care le-a primit. Dar trebuie să le accepte mai întâi. Nu trebuie să facă mai mult, şi nici nu poate să facă mai mult. Acceptând vindecarea, poate să o dea. Dacă se îndoieşte de acest lucru, să îşi aducă aminte Cine a dat darul şi Cine l-a primit. Aşa i se corectează îndoiala. A crezut că darurile lui Dumnezeu pot fi luate înapoi. Asta a fost o greşeală, dar nu şi una cu care să rămână. Aşa că profesorul lui Dumnezeu poate doar să o recunoască drept ce e şi să o lase să îi fie corectată.


4.           Una dintre tentaţiile cel mai greu de recunoscut este aceea că a te îndoi de o vindecare din cauza aparentei persistenţe a simptomelor e o eroare sub forma lipsei de încredere.

Ca atare, este un atac. Pare, de obicei, să fie tocmai invers. Pare lipsit de logică, la început, să ţi se spună că persistenţa grijii este un atac. Ca aspect, are toate aparenţele iubirii. Dar iubirea fără încredere e cu neputinţă, iar îndoiala şi încrederea nu pot coexista. Iar ura trebuie să fie opusul iubirii, indiferent ce formă ia. Nu te îndoi de dar, şi îţi va fi imposibil să te îndoieşti de rezultat. Asta e certitudinea care le dă profesorilor lui Dumnezeu putinţa de-a fi făcători de miracole, căci şi-au pus încrederea în El.


5.           La baza îndoielii de rezultatul unei probleme date spre soluţionare Profesorului lui Dumnezeu stă întotdeauna îndoiala de sine.

Iar aceasta implică, negreşit, că încrederea s-a pus într-un sine iluzoriu, căci numai un sine ca acesta poate fi pus la îndoială. Iluzia aceasta poate lua multe forme. Poate e o frică de slăbiciune şi de vulnerabilitate. Poate e o frică de eşec şi de ruşinea asociată unei senzaţii de inadecvare. Poate e o jenă vinovată ce izvorăşte dintr-o falsă umilinţă. Forma greşelii nu e importantă. Ce e important e doar recunoaşterea unei greşeli ca greşeală.


6.           Greşeala e întotdeauna o formă de preocupare de sine soldată cu excluderea pacientului.

E nerecunoaşterea lui ca parte a Sinelui, reprezentând deci o confuzie de identitate. Conflictul despre ce eşti ţi-a intrat în minte şi ai ajuns să te înşeli în privinţa ta. Şi te înşeli în privinţa ta pentru că ai negat Sursa creaţiei tale. Dacă oferi numai vindecare, nu te poţi îndoi. Dacă vrei cu adevărat rezolvarea problemei, nu te poţi îndoi. Dacă eşti sigur care e problema, nu te poţi îndoi. Îndoiala e rezultatul unor dorinţe conflictuale. Fii sigur de ce vrei, şi îndoiala devine imposibilă.



din - Curs de Miracole


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu