PROFESORII LUI DUMNEZEU

PROFESORII AVANSAŢI AI LUI DUMNEZEU



1.        Trăsăturile exterioare ale profesorilor lui Dumnezeu nu sunt deloc asemănătoare. 

Ei nu le par asemănători ochilor trupului, provin din medii extrem de diverse, experienţele lor în lume diferă foarte mult, iar „personalităţile" lor superficiale sunt care mai de care mai felurite. În primele lor faze ca profesori ai lui Dumnezeu, nu au dobândit încă trăsăturile mai profunde care îi vor consacra drept ceea ce sunt. Dumnezeu le dă daruri speciale profesorilor Săi, pentru că au un rol special în planul Lui de Ispăşire. Fireşte, specialitatea lor e doar temporară, montată în timp ca mijloc de-a-i scoate din timp. Aceste daruri speciale, născute în relaţia sfântă pe care o vizează situaţia de predare-învăţare, devin caracteristicile tuturor profesorilor lui Dumnezeu care au avansat în propria lor învăţătură. În această privinţă, sunt toţi asemănători.


           4. CARE SUNT CARACTERISTICILE PROFESORILOR LUI DUMNEZEU?

2.        Toate diferenţele dintre Fiii lui Dumnezeu sunt temporare. 

Cu toate acestea, în timp se poate spune că profesorii avansaţi ai lui Dumnezeu au următoarele caracteristici:


     I. Încredere

1.        Aceasta e temelia pe care se sprijină capacitatea lor de a-şi îndeplini funcţia. 

Percepţia e rezultatul învăţării. De fapt, percepţia este învăţare, deoarece cauza şi efectul nu se separă niciodată. Profesorii lui Dumnezeu au încredere în lume, pentru că au învăţat că nu e guvernată de legi inventate de lume. E guvernată de o putere în ei, dar nu de la ei. Această putere e cea care ocroteşte lucrurile toate. Şi tocmai prin puterea aceasta, profesorii lui Dumnezeu văd o lume iertată.


2.        Odată ce ai resimţit această putere, e imposibil să te mai încrezi în propria ta forţă neînsemnată. 

Cine ar încerca să zboare cu aripioarele unei vrăbii când i s-a dat puterea nemaipomenită a unui vultur? Şi cine şi-ar mai pune credinţa în meschinele prinosuri ale eului când i s-au pus dinainte darurile lui Dumnezeu? 
          Ce anume îl determină să facă acest salt?

în continuare - A. Sporirea încrederii




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu