PROFESORII LUI DUMNEZEU

IERTARE - FAŢA LUI CRISTOS




1.           Iertarea este pentru Dumnezeu şi faţă de Dumnezeu, dar nu de la El.

E imposibil să îţi închipui ceva creat de El care să poată avea nevoie de iertare. Iertarea, aşadar, e o iluzie, dar - datorită scopului ei, care este al Spiritului Sfânt - are ceva ce o face diferită. Spre deosebire de toate celelalte iluzii, ea nu conduce în direcţia greşelii, ci în direcţia opusă ei.


2.           Iertarea s-ar putea numi un fel de ficţiune fericită; un mod în care necunoscătorii pot acoperi distanţa dintre percepţia lor şi adevăr.

Ei nu pot trece direct de la percepţie la cunoaştere, căci nu consideră că este voia lor să facă aşa ceva. Asta Îl face pe Dumnezeu să pară un duşman în loc de ce este cu adevărat. Şi tocmai această percepţie dementă îi face să nu fie dispuşi să se ridice pur şi simplu şi să se întoarcă în pace la El.


3.           Aşa că au nevoie de o iluzie de ajutor pentru că sunt neajutoraţi; de un Gând de pace pentru că sunt în conflict. 

Dumnezeu ştie de ce are nevoie Fiul Lui înainte de a-I cere el.

El nu e preocupat deloc de formă, dar, odată ce a dat conţinutul, e Voia Lui ca acesta să fie înţeles. Şi asta e de ajuns. Forma se adaptează la nevoie; conţinutul e neschimbător, la fel de etern ca şi Creatorul lui.



4.                     Înainte de-a putea reveni amintirea lui Dumnezeu, trebuie văzută faţa lui Cristos.

Motivul e evident. Vederea feţei lui Cristos cere percepţie. Nimeni nu poate vedea cunoaşterea. Dar faţa lui Cristos e marele simbol al iertării. E mântuire. E simbolul lumii reale. Oricine o priveşte nu mai vede lumea. Căci e atât de aproape de Cer pe cât e de posibil de partea aceasta a porţii. Dar, de la poartă, nu mai e decât un pas până înăuntru. E pasul final. Şi pe acesta îl lăsăm în seama lui Dumnezeu.


5.           Iertarea e tot un simbol, dar, ca simbol doar al Voii Lui, nu poate fi împărţită. Aşa că unitatea pe care o reflectă devine Voia Lui.

E singurul lucru încă parţial în lume, şi totuşi, puntea către Cer.


6.           Voia lui Dumnezeu e tot ce există.

Nu putem merge decât de la nimic la tot, de la iad la Cer. E asta o călătorie? Nu, nu într-adevăr, căci adevărul nu merge niciunde. Dar iluziile saltă din loc în loc, din timp în timp. Pasul final, şi el, nu e decât un salt. Percepţie fiind, e ireal în parte. Şi totuşi, această parte o să dispară. Ce rămâne e pacea veşnică şi Voia lui Dumnezeu.


7.    Acum nu mai sunt dorinţe, pentru că dorinţele se schimbă.

Până şi lucrul râvnit poate să devină ceva de nedorit. Şi trebuie să fie aşa, din cauză că eul nu poate sta în pace. Dar Voia e constantă, fiind darul lui Dumnezeu. Iar ce dă El este de-a pururi ca El Însuşi. Acesta este rostul feţei lui Cristos. E darul lui Dumnezeu spre mântuirea Fiului Său. Priveşte-o numai, şi ai şi fost iertat.


8.           Ce minunată devine lumea în chiar clipa în care vezi reflectat în ea adevărul despre tine.

Acum eşti nepăcătos şi îţi vezi nepăcătoşenia.Acum eşti sfânt şi te percepi aşa. Şi acum mintea se întoarce la Creatorul ei; îngemănarea Tatălui cu Fiul, Unitatea unităţilor de după toate îngemănările, dar mai presus de toate. Dumnezeu nu e văzut, ci numai înţeles. Fiul Lui nu e atacat, ci recunoscut.


Curs de Miracole

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu