PROFESORII LUI DUMNEZEU

SUNT DE DORIT PUTERILE „PARAPSIHICE"




1.           Răspunsul la această întrebare e foarte asemănător celui precedent.

Fireşte, nu există puteri „nefireşti", iar inventarea unei puteri inexistente este, evident, doar un apel la magie. La fel de evident însă este şi faptul că fiecare individ are multe aptitudini de care nu e conştient. Pe măsură ce conştientizează tot mai mult, poate dezvolta aptitudini ce îi par extrem de surprinzătoare. Dar nimic din ce poate să facă nu se poate compara nici câtuşi de puţin cu straşnica surpriză pe care o are când îşi aminteşte Cine e. Toată învăţătura şi toate eforturile să îi fie dirijate spre această singură mare surpriză finală, şi nu va fi satisfăcut să se lase întârziat de micile surprize ce pot să îi vină pe parcurs.


2.           Sigur, există multe puteri „parapsihice" care sunt clar pe linia acestui curs.

Comunicarea nu e limitată la şirul mic de canale pe care îl recunoaşte lumea. Dacă ar fi, nu ar avea niciun rost să se încerce predarea mântuirii. Ar fi imposibil de realizat. Limitele pe care lumea le impune comunicării sunt principalele bariere în calea resimţirii directe a Spiritului Sfânt, a Cărui Prezenţă e mereu la îndemână şi a Cărui Voce e accesibilă doar să o auzi. Aceste limite sunt stabilite din cauza fricii, căci - fără ele - zidurile ce împrejmuiesc toate locurile separate ale lumii s-ar prăbuşi la sunetul sfânt al Vocii Sale. Cine transcende aceste limite în orice fel devine pur şi simplu mai firesc. Nu face nimic special, iar realizările lui nu conţin niciun strop de magie.


3.           Aptitudinile aparent noi care pot fi acumulate pe parcurs pot fi foarte utile.

Date Spiritului Sfânt şi folosite sub îndrumarea Lui, sunt preţioase mijloace didactice. În această privinţă, întrebarea referitoare la felul în care au apărut este irelevantă. Singurul considerent important e felul în care se folosesc. Luarea lor ca scopuri în sine, indiferent cum se face, va întârzia progresul. În plus, valoarea lor nu constă în dovedirea vreunui lucru: reuşite din trecut, neobişnuită sintonie cu cele „nevăzute" sau favoruri „speciale" din partea lui Dumnezeu. Dumnezeu nu dă favoruri speciale şi nimeni nu are puteri care să nu le fie accesibile tuturor. Numai prin trucuri magice se „demonstrează" puterile speciale.


4.           Autenticul nu e folosit pentru a amăgi. Spiritul Sfânt e incapabil de amăgire şi poate folosi numai aptitudini autentice.

Ce e folosit pentru magie Lui Îi este inutil. Dar ce foloseşte El nu poate fi folosit pentru magie. Există însă o atracţie deosebită pentru aptitudini neobişnuite care pot fi curios de tentante. Iată potenţe pe care Spiritul Sfânt le vrea şi de care are nevoie. Eul însă vede în aceleaşi potenţe un prilej de-a se ridica în slăvi. Potenţele transformate în slăbiciune sunt o adevărată tragedie. Dar ce nu I se dă Spiritului Sfânt trebuie să se dea slăbiciunii, căci ce se refuză iubirii se dă fricii, şi va fi, în consecinţă, înfricoşător.


5.           Chiar şi cei care nu mai pun preţ pe lucrurile materiale ale lumii mai pot fi amăgiţi de puterile „parapsihice".

Deoarece s-a retras investiţia făcută în darurile materiale ale lumii, eul s-a trezit serios ameninţat. El poate fi încă destul de puternic să se refacă în spatele acestei noi tentaţii să îşi recâştige forţele prin înşelătorie. Mulţi nu au văzut ce se ascunde aici în spatele mecanismelor de apărare ale eului, deşi nu sunt deosebit de subtile. Dar, dată dorinţa reziduală de-a fi amăgit, amăgirea devine uşoară. Acum, „puterea" nu mai e o aptitudine autentică şi folosirea ei nu mai prezintă încredere. E aproape inevitabil că, dacă individul nu se răzgândeşte în privinţa scopului puterii" sale, va sprijini incertitudinile în privinţa ei cu o amăgire tot mai mare.


6.           Orice aptitudine pe care şi-o dezvoltă cineva are potenţialitatea pentru bine.

Nu există excepţii în această privinţă. Şi, cu cât e mai neobişnuită şi mai neaşteptată puterea, cu atât îi este mai mare utilitatea potenţială. Mântuirea are nevoie de toate aptitudinile căci, ce vrea lumea să distrugă, Spiritul Sfânt vrea să refacă. Aptitudinile „parapsihice" s-au folosit la invocarea diavolului, ceea ce înseamnă că s-au folosit, pur şi simplu, la întărirea eului. Există însă tot aici şi un mare canal de speranţă şi vindecare în slujba Spiritului Sfânt. Cei ce şi-au dezvoltat puteri „parapsihice" nu au făcut decât să lase să se ridice unele dintre limitele pe care le-au impus propriei lor minţi. Dacă îşi folosesc libertatea sporită să se încarcereze şi mai tare, nu fac decât să îşi impună şi mai multe limite.

Spiritul Sfânt are nevoie de aceste daruri, iar cei ce I le oferă Lui, şi numai Lui, merg cu recunoştinţa lui Cristos în inimi şi cu viziunea Lui cea sfântă nu cu mult în urmă.



din - Curs de Miracole


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu