PROFESORII LUI DUMNEZEU

ISUS ARE UN LOC SPECIAL ÎN VINDECARE?




1.           Darurile lui Dumnezeu rareori se pot primi direct.

Chiar şi cei mai avansaţi profesori de-ai lui Dumnezeu vor ceda ispitei în lumea aceasta. Ar fi oare drept să li se refuze vindecare elevilor lor din acest motiv? Biblia spune: „Cere întru numele lui Isus Cristos".
Să fie oare doar un apel la magie? Un nume nu vindecă, şi nici invocaţia nu suscită oarece puteri speciale.

Ce înseamnă să îl invoci pe Isus Cristos? Ce conferă invocarea numelui său? De ce face parte din vindecare apelul la el?


2.           Am spus în repetate rânduri că lumea poate fi vindecată de cel ce a acceptat perfect Ispăşirea pentru sine însuşi.

Desigur, el a şi făcut-o. Ispita le poate reapărea altora, dar niciodată Acestuia. El a devenit Fiul înviat al lui Dumnezeu. A biruit moartea pentru că a acceptat viaţa. S-a recunoscut aşa cum l-a creat Dumnezeu şi, făcând-o, a recunoscut toate făpturile ca parte din el. Acum, puterea lui nu are limite, căci e puterea lui Dumnezeu. Şi numele lui a devenit astfel Numele lui Dumnezeu, căci nu se mai vede separat de El.


3.           Ce înseamnă asta pentru tine?

Înseamnă că, aducându-ţi aminte de Isus, îţi aduci aminte de Dumnezeu. Întreaga relaţie a Fiului cu Tatăl stă în el. Rolul lui în Fiime este şi al tău, iar învăţătura lui încheiată garantează propriul tău succes. Mai este disponibil să ajute? Ce a spus în această privinţă? Adu-ţi aminte ce-a promis şi întreabă-te sincer dacă se poate să nu se ţină de promisiunile făcute. Poate oare Dumnezeu să înşele aşteptările Fiului Său? Şi poate cineva care e una cu Dumnezeu să nu fie ca El? Cine transcende trupul a transcens limitarea. Cel mai mare profesor să nu le fie oare disponibil celor ce îl urmează?  


4.           Numele lui Isus Cristos, ca atare, nu e decât un simbol.

Dar reprezintă o iubire care nu e din lumea aceasta. E un simbol folosit în deplină siguranţă ca înlocuitor pentru multele nume ale tuturor dumnezeilor la care te rogi. Şi devine simbolul strălucit pentru Cuvântul lui Dumnezeu, atât de aproape de ce simbolizează acesta, încât spaţiul infim dintre cele două se pierde în clipa în care numele e amintit. Să îţi aminteşti numele lui Isus Cristos înseamnă să aduci mulţumiri pentru toate darurile pe care ţi le-a dat Dumnezeu. Iar recunoştinţa faţă de Dumnezeu devine modul în care îţi aduci aminte de El, căci iubirea nu poate fi cu mult în urma unei inimi pline de gratitudine şi a unei minţi recunoscătoare. Dumnezeu intră uşor, căci acestea sunt adevăratele condiţii pentru revenirea ta acasă.


5.           Isus a arătat drumul. De ce nu i-ai fi recunoscător?

Ţi-a cerut iubire, dar numai ca să ţi-o dea. Tu nu te iubeşti. În ochii lui însă, minunăţia ta e atât de deplină şi de lipsită de cusur, încât el vede în ea o imagine a Tatălui său. Tu devii simbolul Tatălui său aici pe pământ. De la tine îşi aşteaptă speranţa, căci în tine nu vede nicio limită şi nicio pată care să întineze frumoasa ta perfecţiune. În ochii lui, viziunea lui Cristos străluceşte cu o constanţă perfectă. El a rămas cu tine. Nu vrei să înveţi lecţia mântuirii prin învăţătura lui? De ce ai alege să o iei de la început, când el a făcut călătoria pentru tine?
  

6.           Nimeni de pe pământ nu poate să priceapă ce e Cerul sau ce înseamnă cu adevărat unicul lui Creator.

Avem însă martori. La ei trebuie să recurgă înţelepciunea. Au fost unii a căror învăţătură întrece cu mult ce putem învăţa noi. Şi nu vrem să predăm limitările pe care ni le-am impus singuri. Cel ce a devenit un adevărat şi un devotat profesor al lui Dumnezeu nu îşi uită fraţii. Dar ce le poate oferi el e limitat de ce învaţă el însuşi. Recurge, atunci, la cel ce s-a lepădat de toate limitele şi a depăşit cea mai înaltă culme a învăţării. Te va lua cu el, căci nu a mers de unul singur. Iar tu erai cu el atunci, după cum eşti şi acum.


7.           Cursul acesta a venit de la el deoarece cuvintele lui te-au ajuns într-o limbă pe care o poţi iubi şi înţelege.

Oare sunt posibili alţi profesori, să le arate drumul celor ce vorbesc în alte limbi şi recurg la alte simboluri? Sigur că sunt. Să lase oare Dumnezeu pe cineva fără un ajutor foarte prezent în momente de impas, un mântuitor care să Îl poată simboliza pe El? Avem nevoie însă de o programă cu multe faţete, nu din cauza diferenţelor de conţinut, ci din cauză că simbolurile trebuie să se schimbe şi preschimbe pentru a corespunde nevoii respective. Isus a venit să răspundă alei tale. În el găseşti Răspunsul lui Dumnezeu. Şi atunci predai cu el, pentru că el este cu tine; este mereu aici.



din - Curs de Miracole


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu