PROFESORII LUI DUMNEZEU

CUVÂNTUL LUI DUMNEZEU




1.           Nu uita că, odată începută călătoria aceasta, sfârşitul este cert.

Pe parcursul ei, îndoiala o să vină şi o să treacă, şi o să treacă doar ca să revină, iar. Sfârşitul însă este sigur. Nimeni nu va pregeta să facă ce l-a însărcinat să facă Dumnezeu. Când uiţi, adu-ţi aminte că mergi cu El şi cu Cuvântul Lui în inimă. Cine poate să dispere când are o asemenea speranţă? Deşi iluziile disperării par să vină, învaţă cum să nu fii amăgit de ele. În spatele fiecăreia în parte e realitatea şi este Dumnezeu. De ce ai mai aştepta-o şi ai da-o pe iluzii, când Iubirea Lui e doar la o distanţă de o clipă pe drumul unde iluziile toate se sfârşesc? Sfârşitul este sigur şi garantat de Dumnezeu. Cine stă în faţa unui chip lipsit de viaţă când, la un pas de el, Sfânta Sfintelor deschide o uşă preastrăveche ce duce dincolo de lume?


2.           Eşti aicea un străin. Dar Îi aparţii Celui Care te iubeşte ca pe Sine Însuşi.

Cere-mi ajutorul să prăvălesc eu piatra, şi se va face după Voia Lui. Călătoria noastră chiar a început. Demult de tot, sfârşitul a fost scris în stele şi încrustat în Ceruri cu o Rază de lumină ce l-a ţinut la adăpost atât în veşnicie, cât şi de-a lungul timpului. Şi îl mai ţine - neschimbat, neschimbător şi neschimbabil.


3.           Să nu îţi fie frică.

Nu facem decât să reîncepem o veche călătorie începută mai demult şi care numai pare nouă. Am pornit iar pe un drum pe care am mai călătorit, dar ne-am rătăcit o vreme. Şi acum încercăm din nou. Noul nostru început are certitudinea ce i-a lipsit călătoriei noastre până acum. Ridică-ţi ochii şi vezi Cuvântul Lui prin stele, unde ţi-a pus Numele alături de al Lui. Ridică-ţi ochii şi află-ţi destinul cert, pe care lumea ar vrea să ţi-l ascundă, dar pe care Dumnezeu ar vrea să îl vezi.


4.           Să aşteptăm aici în linişte şi să îngenunchem o clipă cu recunoştinţă faţă de Cel Ce ne-a chemat şi ne-a ajutat să Îi auzim Chemarea.

Şi apoi, să ne ridicăm şi să purcedem cu credinţă pe drumul ce duce la El. Acum suntem siguri că nu mergem singuri. Căci Dumnezeu este aici şi, cu El, toţi fraţii noştri, Acum ştim că nu ne vom mai rătăci. Reîncepe cântecul oprit numai o clipă, deşi pare de-a pururi necântat. Ce începe aici va creşte ca viaţă, putere şi speranţă, până când lumea se va opri o clipă şi va uita tot ce a făcut visul păcatului din ea.


5.           Să ieşim în întâmpinarea lumii nou-născute, ştiind că în ea a renăscut Cristos şi că sfinţenia renaşterii acestea va dăinui de-a pururi.

Ne-am rătăcit drumul, dar El ni l-a găsit. Să mergem să Îi urăm bun venit Celui Ce vine iar la noi să sărbătorească mântuirea şi sfârşitul a tot ce credem că am făurit. Steaua dimineţii acestei zile noi vede o lume diferită, în care Dumnezeu este bine-venit şi, odată cu El, Fiul Lui. 


Noi, care Îl întregim, Îi închinăm mulţumiri, aşa cum ne aduce şi El nouă. Fiul este liniştit şi, în tihna ce i-a dat-o Dumnezeu, intră în propria lui casă şi are pace în sfârşit.





Sfârşit - Curs de Miracole

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu